Οι Artpeckers ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 2015 σε ένα μικρό εργαστήριο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε έντονη η ανάγκη δημιουργίας αντικειμένων με χαρακτήρα που θα μπορούσαν να διηγηθούν μια ιστορία μέσα από τη γλώσσα του σύγχρονου design.

Έτσι, λοιπόν, ορίστηκε η φιλοσοφία του brand, η οποία είναι η διατήρηση και η διάδοση ιστοριών από την ελληνική μυθολογία και κληρονομιά σε όλο τον κόσμο. Γεωμετρικές φόρμες και μοτίβα, εφαρμοσμένα σε κοσμήματα και αξεσουάρ, έρχονται να δώσουν μορφή σε ιστορίες εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία και τα ελληνικά έθιμα. Οι δημιουργίες του brand φέρουν επίσης ελληνική ταυτότητα καθώς οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται αγοράζονται από Έλληνες κατασκευαστές-προμηθευτές και κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα στο τόσο στο εργαστήριό τους όσο και σε αυτά των συνεργατών τους.

Μέχρι τώρα, μετρούν τρεις ολοκληρωμένες σειρές, την TWELVE, την HEPTAGON και την ODYSSEY. Η πρώτη σειρά, TWELVE, είναι εμπνευσμένη από τα σύμβολα των δώδεκα θεών του Ολύμπου. Η HEPTAGON, από ελληνικά σύμβολα τύχης και η ODYSSEY, από χαρακτήρες της Οδύσσειας, μέσα από
τις περιπέτειες του Οδυσσέα όπως τις διηγήθηκε ο Όμηρος. Το παγόνι της θεάς Ήρας, τα σπόρια του ροδιού, το μάτι του Κύκλωπα είναι κάποια από αυτά, τα οποία σχεδιάστηκαν με γεωμετρικές φόρμες ώστε να μπορέσουν να «πλέξουν» ένα σύγχρονο μοτίβο με ελληνική ιστορία. Κάθε δημιουργία συνοδεύεται με μια σύντομη ιστορία που περιγράφει το σύμβολο που δημιουργεί το αντίστοιχο μοτίβο.

Βασική τους επιθυμία είναι οι ιστορίες αυτές να αποτυπώνονται σε εύχρηστα και αξεσουάρ που ο καθένας θα μπορούσε να επιλέξει στην καθημερινότητά του. Γι αυτόν το λόγο, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη πολυχρηστικότητα ώστε να εξυπηρετούνται με ευκολία σύγχρονες ανάγκες. Σε κάθε
σειρά, υπάρχουν αξεσουάρ τα οποία σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζονται διάφορα στυλ σε μια δημιουργία. Ένα από αυτά είναι και το βραβευμένο από το θεσμό A’ Design Award, στην κατηγορία Fashion and Travel Accessories Design, με το IRON A’ Design Award19, Two In One backpack.

Οι δημιουργίες τους, πέρα από το φυσικό τους κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα και χώρους πολιτισμού σε Ελλάδα και Κύπρο. Το μεράκι της ομάδας για δημιουργία δίνει ζωή και ώθηση για πειραματισμό με διάφορα υλικά. Βασισμένοι πάνω σε νέες ιδέες αναπτύσσουν διαρκώς τις συλλογές με στόχο οι ιστορίες από την Ελλάδα να ταξιδέψουν σε κάθε άκρη του κόσμου!

It’s time to share the Greek myth!

Socials