Το «Άι Λάβ Άθενς Πρότζεκτ» είναι μια φωτογραφική, εικαστική, αισθητική, πολυπολιτισμική πλατφόρμα. Είναι ο τρόπος να δεις την πόλη σου με άλλη ματιά. Να αφήσεις την επιφάνεια και να προχωρήσεις πιο μέσα μέχρι να φτάσεις στην καρδιά της, να αφουγκραστείς τον παλμό της, να την νιώσεις και να την καταλάβεις. Το «Άι Λάβ Άθενς Πρότζεκτ» είναι το μέσο για να έρθετε πιο κοντά και να αναθεωρήσεις την σχέση σου μαζί της. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την πραγματική εικόνα της πόλης και να την συστήσουμε σε όλους.

Σε αυτό το πλαίσιο γεννήθηκε η επιθυμία δημιουργίας ένος fashion project, που θέλει να αποτυπώσει τη σύνθεση της φωτογραφικής ματιάς του Γιώργου Μαλεκάκη με τη σχεδιαστική αισθητική του Αντώνη Παπασταύρου, σχεδιαστή του brand Dante. Η σκληρή αλλά, όμορφη Αθήνα μέσα από το φακό του Γιώργου δίνει στον Αντώνη την έμπνευση για τη δημιουργία fashion items που είναι ικανά να σε συνοδέψουν παντού, in Athens or not.

To I Love Athens Fashion Project ξεκινά με μία σειρά από 100% βαμβακερά, λευκά T-shirts που φέρουν ως στάμπα μία συλλογή από χαρακτηριστικές φωτογραφίες της αγαπημένης Αθήνας του Γιώργου.

 

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

 

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΕΚΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Κωνσταντίνος Μαλεκάκης γεννήθηκε το 1969 στην Κυψέλη της Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στην Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Από το 1991 ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία στο χώρο της μόδας με συνεργασίες σε περιοδικά όπως ELLE, VOGUE, Madame Figaro, In Style, Esquire, Cosmopolitan και με εταιρείες όπως STAFF, BSB, KEM, LOLA τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η έντονη επαγγελματική του πορεία ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να πραγματοποιεί τις προσωπικές του καλλιτεχνικές αναζητήσεις και εργασίες στη φωτογραφία με προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ κάπου το 2003 δημιουργεί και το «I Love Athens Project». Η πλατφόρμα τρέχει με συνεργάτη τον Δημήτρη Νταβαντζή, ο οποίος έχει σπουδάσει φωτογραφία στην Αθήνα και αρχιτεκτονική στο Λονδίνο.

DANTE MEN

To Dante είναι ένα ελληνικό brand ανδρικής ένδυσης και αξεσουάρ. Πρόκειται για ένα urban, μποέμ label, με φρέσκια και εναλλακτική οπτική στο ανδρικό στυλ.  Όλη η φιλοσοφία, καθώς και το όνομα του brand είναι εμπνευσμένα από τον Iταλό ποιητή Δάντη (Ντάντε Αλιγκιέρι), ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο ποιητής που κατάφερε να μπλέξει την ιταλική γλώσσα των ανακτόρων με αυτή «του δρόμου», κάτι που ενέπνευσε το Dante ώστε να δημιουργεί κομμάτια που να μπορούν να φορεθούν απ’ όλους τους άντρες, ανεξαρτήτως στυλ, τολμηρούς και μη.

Ο Αντώνης Παπασταύρου είναι ο σχεδιαστής και ένας από δύο τους εμπνευστές της ιδέας του Dante – ο δεύτερος είναι το άλλο του μισό στη ζωή και τη δουλειά, η γυναίκα του Αντριάνα Παρασκευοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας του brand.

Socials