Το καλοκαιρι του 2020 η Nefelia παρουσιάζει τη νέα σειρά κοσμημάτων, TWIST collection, ενώ παραμένει πιστή στα διαχρονικά κοσμήματα-μάτια και μας εκπλήσσει με μια τριλογία από καρτ-ποστάλ που μεταμορφώνονται σε χάρτινα δαχτυλίδια.

Τα κοσμήματα της σειράς TWIST, βρίσκουν την έμπνευση τους στη δεκαετία του ’80  και στα soundtrack tou Kavinsky. Οι τολμηροί όγκοι της μόδας του Miami vice, συναντούν τη γλυπτική  κίνηση του σήμερα, με ένα καινοτόμο twist με το οποίο η Nefelia εκσυγχρονίζει την έμπνευση της.

Η minimal αισθητική συμπορεύεται με ένα σχέδιο τόσο διαχρονικό όσο και φουτουριστικό. Η Nefelia φέτος χρησιμοποιεί, εκτός από την ακριβή κοπή του laser με το οποίο δίνει μορφή στα κοσμήματα της, έναν ιδιαίτερο χειροποίητο τρόπο κατασκευής. Δίνει κίνηση, πλαστικότητα, αυθαιρεσία στο υλικό, με αποτέλεσμα κάθε κόσμημα που προκύπτει να είναι ένα μοναδικό μικρό έργο τέχνης, ένα γλυπτό.

Για πρώτη φορά πειραματίζεται με χαρτί, παρουσιάζοντας 3 καρτ-ποστάλ, εμπνευσμένες από την Ελληνική μυθολογία, από τις οποίες αποκόβεται ένα δαχτυλίδι.

Πίσω από τη Nefelia κρύβεται το δημιουργικό δαιμόνιο της αρχιτέκτων Νεφέλης Παπαναγιώτου, η οποία μας λέει :

Η ζωή έχει τόσες διαφορετικές οπτικές, το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξει κανείς γωνία, να αφεθεί αποβάλλοντας τα «πρέπει», και τα πάντα μεταμορφώνονται. Ένα γύρισμα, ένα twist, και η καθημερινότητα γίνεται ξαφνικά παιχνιδιάρικη, γοητευτική, γεμάτη μικρές εκπλήξεις. Γιατί η μόδα λοιπόν να διαφέρει;

Socials