Δύο σχεδιαστές και μηχανολόγοι μηχανικοί του τμήματος κλωστοϋφαντουργίας του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ είναι πίσω από το όνομα «Pepper Vally”.  Ο Σπύρος Φράγκος γεννήθηκε στην Αθήνα μεγαλώνοντας σε μία ελληνική βιοτεχνία πλεκτών με ειδίκευση στην παραγωγή πλεκτών σχεδίων “sur mesure” και έμφαση στην τεχνική λεπτομέρεια. Ανέλαβε την επιχείρηση εκσυγχρονίζοντάς τη με αυτόματες ηλεκτρονικές πλεκτομηχανές. Με την Αλίκη Γκορίτσα, κάτοχο και μεταπτυχιακού διπλώματος στο σχεδιασμό πλεκτού υφάσματος και ενδύματος από το Ρόϊτλινγκεν της Γερμανίας γνωρίστηκαν στη σχολή και από το 2011  μοιράζονται το ίδιο πάθος στη ζωή και στη δουλειά. Η ανάγκη από τα αρχαία χρόνια για νέους τρόπους ερμηνείας της πραγματικότητας είναι αυτή που οδηγεί την καινοτομία στην τέχνη και στην επιστήμη. Αυτή η ανάγκη είναι που μας εμπνέει και σε συνδυασμό με τη γνώση, την εμπειρία και την αρχή ότι είσαι αυτό που πράττεις και όχι αυτό που δηλώνεις,  δημιουργούμε καινοτόμα και αυθεντικά προϊόντα, μοναδικά στο είδος τους.

Εισάγεται μόνο το νήμα και όλα τα υπόλοιπα, από την ιδέα στην υλοποίηση του πρωτοτύπου και της παραγωγής γίνονται αποκλειστικά στην Ελλάδα στην Αθήνα. Η εξέλιξη μίας κάθετης οργάνωσης σε κυκλική, πράγμα μη τυπικό για ελληνική δομή επιχείρησης, να είναι δηλαδή ο σχεδιαστής ταυτόχρονα και ο προμηθευτής νήματος και ο κατασκευαστής υφάσματος κάτω από μία στέγη εισάγει την καινοτομία και την ηθική και περιβαλλοντολογική πρακτική στον πυρήνα της „Pepper Vally”. 

Αυτό σημαίνει εξατομικευμένες υπηρεσίες σχεδίασης  με βάση τη ζήτηση, τη λειτουργικότητα και χρηστικότητα, υιοθετώντας δημιουργικά το αισθητικό κομμάτι. Η έμφαση δίνεται στην ποιότητα και όχι στην υπερπαραγωγή και σε μία σχεδιαστική προσέγγιση αφαιρετικής κομψότητας και προσιτής πολυτέλειας, όπως ακριβώς και η οπτική μας για το σύγχρονο ελληνικό «design”.  

Ο πειραματισμός για την διεύρυνση των δυνατοτήτων της πλεκτικής τεχνολογίας σε νέα προϊόντα και χρήσεις και ο σεβασμός στην παραδοσιακή τεχνική που απαιτεί χρόνο για τη λεπτομέρεια εξελίσσουν το πλεκτό σε εμπειρία εφαρμοσμένης τέχνης, επιστήμης και τεχνικής. Ειλικρίνεια στην επιλογή φυσικών και πιστοποιημένων υλικών και πρακτικών που προάγουν την αειφορία και το σεβασμό προς τους συνεργάτες, τους τελικούς αποδέκτες αλλά και το περιβάλλον μας, είναι οι αξίες που πορευόμαστε και διεκδικούμε για το μέλλον. Ελάτε να γνωριστούμε!

Socials