Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή

«Σχεδία αρτ», ένα πρόγραμμα όπου συναντιούνται η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η κοινωνική ένταξη, η δημιουργία, η καινοτομία και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Παλαιά απούλητα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας προϊόντα για καθημερινή χρήση, για το σπίτι ή το γραφείο, για εκδηλώσεις ή ακόμη και για τη διακόσμηση χώρων, για δώρο κ.λπ. Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και μοναδικά, έχουν σχεδιαστεί και δημιουργηθεί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τα αδιάθετα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αλλά και το ζήλο και το ταλέντο των δημιουργών τους, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατό περισσότερο, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ευκαιριών για την ενεργοποίηση, ενδυνάμωση περαιτέρω εκπαίδευση και επιμόρφωση, με την παράλληλη δημιουργία προοπτικών απασχόλησης σε συμπολίτες μας που είναι άστεγοι και/ή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και οι οποίοι βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές.

Η πρώτη ομάδα ωφελουμένων του προγράμματος αποτελείται από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 χρόνων), που βρίσκονται στο δίκτυο διανομέων του ελληνικού περιοδικού δρόμου και οι οποίοι συμμετείχαν σε εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης και εκπαιδεύτηκαν, ώστε να μεταμορφώνουν οι ίδιοι το φαινομενικά μόνο «άχρηστο» (ένα «παλιοπεριοδικό») σε προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

Αυτό είναι το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης «σχεδία αρτ», ένα πρόγραμμα βαθιά κοινωνικό μα και βαθιά περιβαλλοντικό.

 

Socials