Η SHEEPCOUNT-Felt Design ιδρύθηκε από την πολιτικό μηχανικό και felt designer Ελενα Κυριακαράκου. Η εταιρεία παράγει ποικιλία χειροποίητων αντικειμένων με έμφαση στα φουλάρια και τις εσάρπες.
Η σχεδιάστρια και δημιουργός, εμβαθύνοντας από το 2009 στην παραδοσιακή τέχνη του felting και τη σύγχρονη ιαπωνική τεχνική Nuno Felting, εμπνέεται από αφαιρετικά μοτίβα και μοντέρνες χρωματικές παλέτες για να δημιουργήσει premium αξεσουάρ μόδας για γυναίκες και άντρες. Το οργανικό βαμβάκι, το πολύτιμο μετάξι ή το πλούσιο λινό αποτελούν τον καμβά όπου πάνω του η Ελενα “ζωγραφίζει” με ακατέργαστο μαλλί προβάτου, δημιουργώντας σε περιορισμένο αριθμό αποκλειστικώς πρωτότυπα προϊόντα ιδιαίτερης αισθητικής και φινιρίσματος. Τα φουλάρια, ανάλαφρα και δροσερά, είναι ειδικά μελετημένα για τις ελληνικές καιρικές συνθήκες.

Η εταιρεία παράγει επίσης διακοσμητικά αντικείμενα (μπολ, βάζα, μπάλες), χρηστικά αντικείμενα (σαπούνια με τσόχα, μπρελόκ, θήκες γυαλιών) και μοναδικά αξεσουάρ κρασιού (wine coolers, wine stoppers, σουβέρ).
Οι δημιουργίες SHEEPCOUNT βρίσκονται σε πωλητήρια μουσείων, ξενοδοχεία, μπουτίκ, επιλεγμένα concept και design stores.

Ολες οι δημιουργίες του brand είναι σχεδιασμένες και κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Αποτελούν μοναδικά αντικείμενα με κοινή βάση τον απόλυτα χειροποίητο τρόπο κατασκευής, το σεβασμό στο περιβάλλον, τις εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και τον έντονα γεωμετρικό σχεδιασμό. Η απόκτηση ενός αντικειμένου SHEEPCOUNT συνδέει τον κάτοχό του με μια παράδοση χειρωνακτικής δημιουργίας χρονολογούμενης από το 6.500 π.Χ. που προσεγγίζεται μέσα από τη μοντέρνα ματιά του brand.

Μπείτε κι εσείς σε αυτήν τη συναρπαστική πορεία!

Socials