Η SHEEPCOUNT-Felt Design ιδρύθηκε από την Πολιτικό Μηχανικό και felt designer Έλενα Κυριακαράκου, η οποία εμβαθύνοντας από το 2009 στην παραδοσιακή τέχνη του felting και τη σύγχρονη ιαπωνική τεχνική Nuno Felting, εμπνέεται από αφαιρετικά μοτίβα και μοντέρνες χρωματικές παλέτες για να δημιουργήσει premium φουλάρια και εσάρπες για γυναίκες και άντρες. Όλα τα αξεσουάρ μόδας, ανάλαφρα και δροσερά, είναι ειδικά μελετημένα για τις ελληνικές καιρικές συνθήκες.

Το οργανικό βαμβάκι, το πολύτιμο μετάξι, το πλούσιο λινό αποτελούν τη βάση όπου πάνω της η Έλενα αναπτύσσει το σχέδιο με ακατέργαστο μαλλί προβάτου, δημιουργώντας σε περιορισμένο αριθμό αποκλειστικώς πρωτότυπα προϊόντα ιδιαίτερης αισθητικής και φινιρίσματος.
Όλες οι δημιουργίες του brand είναι σχεδιασμένες και κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Αποτελούν μοναδικά αντικείμενα με κοινή βάση τον απόλυτα χειροποίητο τρόπο κατασκευής, το σεβασμό στο περιβάλλον, τις εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και τον έντονα γεωμετρικό σχεδιασμό.
Οι δημιουργίες SHEEPCOUNT βρίσκονται σε πωλητήρια μουσείων, ξενοδοχεία, μπουτίκ, επιλεγμένα concept και design stores. Η απόκτηση ενός αντικειμένου SHEEPCOUNT συνδέει τον κάτοχό του με μια παράδοση χειρωνακτικής δημιουργίας χρονολογούμενης από το 6.500 π.Χ. που προσεγγίζεται μέσα από τη μοντέρνα ματιά του brand.

Η εταιρεία παράγει επίσης ποικιλία χειροποίητων αντικειμένων, όπως διακοσμητικά αντικείμενα (μπολ, βάζα, μπάλες), χρηστικά αντικείμενα (σαπούνια με τσόχα, μπρελόκ, θήκες γυαλιών) και μοναδικά αξεσουάρ κρασιού (wine coolers, wine stoppers, σουβέρ).

Socials