ΞΥΛΟ | KSÍLO

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ / ΟΥΔΕΤΕΡΟ

Η ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΕΝΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ Ή ΘΑΜΝΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ Ή ΩΣ ΚΑΥΣΙΜΟ.

Αυτή είναι µία περιγραφή που όλοι γνωρίζουν. Η πραγματικότητα όμως είναι μεγαλύτερη από µερικές αράδες παρατεταγμένες η µία δίπλα στην άλλη. Γιατί το υλικό είναι ζωντανό, µυρίζει, σου πληγώνει τα χέρια, αναπνέει µαζί σου  και µεγαλώνει ηλικιακά όπως τα πάντα γύρω µας σ΄αυτόν τον κόσµο.  Θέλαµε να  προσπεράσουμε τις περιγραφές των βιβλίων και τις σελίδες τους, που  πολλές φορές αποσπούν από το νόηµα. Να ζήσουµε  µε το υλικό, θέλαµε να το µάθουµε καλύτερα. Να πει την ιστορία του µόνο του.

Κάποιες φορές, αρκεί µια πρωϊνή σκέψη για να αλλάξει δεδοµένα που θεωρείς  παγιωµένα. Τρόπο ζωής, εργασία,  καθημερινότητα, κι εν γένει την κοσµοθεωρία σου. Είχαµε την τύχη να ζήσουµε ένα τέτοιο πρωϊνο. Να νιώθεις το  πρωϊνό, ζεστό φως του ήλιου να σε αλλάζει και να γεννιέται εκείνη τη στιγµή µια ιδέα. Ακριβώς την ίδια ώρα που ο ήλιος σε θαµπωνει µε το µεγαλείο του. Απο  εκείνο  το  πρωϊνό  και  έπειτα ,  η  απόφασή  µας  για  την  δηµιουργία  ξύλινων  γυαλιών  ηλίου,  ήταν  ξεκάθαρη .

 

Socials